Vrijwilligers vertellen


Rozemarijn omschrijven doe ik best met de woorden 'familie' en 'vriendschap'.
  - Stephan -"Bij mijn eerste kennismaking met Rozemarijn was ik direct verkocht! Die ontmoeting en de spontane knuffel die ik toen kreeg, speelden nog lang na in mijn hoofd. In mijn beroep ben ik vooral actief met heel zakelijke relaties. Ik was op zoek naar meer sociaal-emotionele invulling van mijn tijd. Wekelijks pik ik 3 mannen van Rozemarijn op om te gaan zwemmen of fietsen. Hier kijk ik steeds naar uit want ze zijn altijd enthousiast. We lachen veel, praten met elkaar en vertellen onze grootste geheimen aan elkaar. Ondertussen ken ik alle cliënten en medewerkers van Rozemarijn. Als ik binnenkom heten ze me steeds van harte welkom met knuffels en verhalen. Rozemarijn omschrijven doe ik best met de woorden 'familie' en 'vriendschap'."
Het is erg stimulerend om met mensen met een beperking te werken. 
- Harry -


“Al sinds ik met pensioen ben, doe ik wekelijks vrijwilligerswerk bij Rozemarijn. Ik pik met een busje een aantal gasten thuis op zodat ze kunnen deelnemen aan de dagrecreatie. Het is erg stimulerend om met mensen met een beperking te werken, die gasten geven me veel terug en zijn altijd goedgezind. Het jaarlijkse vrijwilligersfeest is dan weer een prachtige beloning en een prima gelegenheid om collega-vrijwilligers te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen. Zo blijf je ook als pensionado contact met de buitenwereld houden!”
Het maakt me blij om te zien hoe de cliënten telkens in de zevende hemel vertoeven tijdens het wandelen. 
- Marc - 

"Ik startte vrijwilligerswerk in 2001 omdat ik zelf een moeilijke periode had en afleiding kon gebruiken. Ik koos voor Vzw Rozemarijn omdat ik een buurtbewoner ben. Tot op de dag van vandaag maak ik vele wandelingen met mijn hondjes en één of meerdere cliënten. Het maakt me blij te zien hoe zij dan in de zevende hemel vertoeven."
Ik ontmoet overal in Rozemarijn vriendelijke, lieve en toegewijde mensen. Zowel cliënten als personeel.
- Paul - 


“In 2015 kreeg ik een harttransplantatie waardoor ik een tweede leven en veel nieuwe kansen kreeg. Je beseft hoe kwetsbaar je bent en hoe afhankelijk je wordt van anderen. Deze immense dankbaarheid wil ik delen met andere hulpbehoevenden. Als vrijwilliger doe ik verschillende taken. Eén keer per week haal ik cliënten op met het busje. Met een andere cliënt maak ik afspraakjes voor een fietstochtje en een cafébezoek. Op vrijdagnamiddag breng ik met veel plezier 5 cliënten naar hun G-tennisles. Veel ambiance daar! Tijdens de les help ik de trainer een beetje, maar probeer ik zelf ook wat te oefenen op mijn tennis skills. Win-win dus!

Ik ben op verschillende afdelingen van Rozemarijn geweest en overal ontmoette ik vriendelijke, lieve en toegewijde mensen. Zowel cliënten als personeel. Regelmatig ontvang ik zelfgemaakte wenskaarten. Vooral tijdens de revalidatie van mijn fietsongeluk deden die geweldig veel deugd!”
Ik hoop dit nog vele jaren te mogen doen! 
- François -


"Ik ben fietsvrijwilliger in het dagcentrum van Keerbergen sinds 2017. Ondertussen ga ik 2 keer per week mee fietsen met een groep cliënten en begeleiding. Er gaan 2 of 3 tandems mee. Als geboren Keerbergenaar ken ik de mooiste fietswegen van ons dorp en na enkele weken mocht ik steeds de route uitstippelen. Ik vind Rozemarijn een fijne organisatie van begeleiders en vrijwilligers, met een geweldige werking naar hun cliënten toe. Ik hoop dit nog vele jaren te mogen doen!"
Ook vrijwilliger worden? Contacteer onze vrijwilligerscoach!Vrijwilligers vertellen

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x