Dagondersteuning

Dagcentra

Voor dagondersteuning kan je terecht in onze dagcentra te Keerbergen en Haacht en in de inclusieve dagondersteuning in de Engelenburcht te Tildonk. Daarnaast kan je ook terecht bij onze jobcoach voor begeleid werk of ondersteuning in je vrije tijd.

Binnen onze dagcentra zijn er zowel arbeids-als belevingsgerichte activiteiten op maat van iedere cliënt.

De begeleiding biedt hierbij ondersteuning waar nodig. Je kiest zelf hoeveel dagondersteuning je wil en op welke dagen. Wij proberen een antwoord te vinden op jouw vraag.

IDO

Samen met jou wordt een individuele dienstverleningsovereenkomst (IDO) opgemaakt. Hierin wordt samen met jou en met je familie of netwerk bekeken wat je noden en wensen zijn en worden de domeinen beschreven waarbij je ondersteuning nodig hebt. Het kan gaan om ondersteuning bij huishoudelijke taken, bij zelfzorg, bij administratie en financiën, bij het invullen van je vrije tijd, bij het omgaan met je gevoelens,… Op elk moment van de dag of nacht kan je ondersteuning vragen.

Als cliënt kan je eveneens terecht bij je individuele begeleider, die jou nog wat meer opvolgt waar nodig en dit in overleg met je familie en netwerk. Hij kan je helpen bij praktische vragen maar ook bij ‘levensvragen’.

Voor wie?

 • Voor volwassenen, vanaf 18 jaar, met een handicap:
 • die op zoek zijn naar dagondersteuning;
 • die een erkenning hebben van het VAPH (Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap) voor ‘dagondersteuning’ (voor een ‘dagcentrum en/of Begeleid werken’) en hiervoor een Persoonsvolgend Budget hebben of in aanmerking komen voor Rechtstreeks Toegankelijke Hulp (RTH). Hoe dat net in zijn werk gaat lees je hier.

Waarbij kunnen we je helpen?

Binnen de dagcentra worden zowel in de voor- als in de namiddag verschillende ateliers opengesteld. We proberen het aanbod zoveel mogelijk af te stemmen op jouw wensen. Waar mogelijk en wenselijk kan je ook een individueel programma samenstellen.

In de arbeidsgerichte ateliers worden aantrekkelijke producten vervaardigd die te koop worden aangeboden of voor eigen gebruik dienen:

 • Koken: bereiding van warme maaltijden, desserten, cakes, koekjes…
 • Houtbewerking: prikborden, plantenbakken, …
 • Crea met artistieke insteek: kaarsen, textielbewerking, bloemschikken, kaartjes, decoratie,…
 • Tuinwerk
 • Kleiatelier
 • ...

Daarnaast is er een uitgebreid aanbod van belevingsgerichte ateliers (bv expressie, verhalen, snoezelen in onze eigen snoezelruimte en in het Balanske…),  sport ( sporten in de sporthal,  wandelen, fietsen, zwemmen), ontspanning (feestjes, praatcafé, deelname aan gezamenlijke activiteiten met andere voorzieningen, marktbezoek,…) en vorming (bibliotheekbezoek, gebruik van gekende tijdschriften zoals Wablieft, …). Computers staan ter beschikking voor spel, ontspanning en vorming.

Ter info:

Het dagcentrum is dagelijks open. Indien mogelijk en gewenst, kan je beroep doen op onze eigen ophaaldienst met een rolstoeltoegankelijke minibus en dit voor de afdelingen in Haacht en Keerbergen.  In Tildonk is er geen vervoer voorzien en daar moet je op eigen kracht naar toe gaan of met externe diensten zoals het openbaar vervoer (er is een halte vlak aan de ingang), Minder Mobiele Centrale, Dienst Aangepast Vervoer,  mutualiteit, …).

Zowel voltijdse (5 dagen per week) als deeltijdse deelname (1 tot 4 dagen per week) aan de dagwerking is mogelijk. Deelname in halve dagen is eveneens mogelijk voor minimum 3u. Je moet dan wel zelf voor vervoer zorgen. Aanwezigheden van anderhalve dag zijn eveneens mogelijk, waarbij in de ochtend en de avond aansluit in de woonondersteuning.

Welke stappen moeten gezet worden?

 • Je kan komen kennismaken met de dagondersteuning en we bespreken met jou of we een aanbod kunnen bieden, dat voldoet aan je verwachtingen.
 • Bij een positieve beslissing wordt de begeleiding opgestart.

Voor aanmeldingen en meer informatie kan u terecht bij de intakeverantwoordelijke Ingrid Adriaenssens.

Dagondersteuning

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x