Partners & Links

Onze nauwe samenwerking

tRede

Rozemarijn is mede oprichter van VZW tRede, een samenwerkingsverband tussen 14 kleine/middelgrote en grote voorzieningen voor de opvang van personen met een handicap in de regio Oost Vlaams Brabant. Samen bieden we zorg aan meer dan 2400 cliƫnten.

Vanuit tRede willen we de persoon met een ondersteuningsvraag maximale kansen bieden op een kwalitatief hoogstaand ondersteuningsaanbod.  Deze ondersteuning is zo inclusief en vraag gestuurd mogelijk.

Om dit aanbod te realiseren willen we onze efficiƫntie en effectiviteit verhogen door samen te werken op diverse terreinen : ondersteuning, medewerkers en beheer van middelen.

Deze samenwerking realiseren we met respect voor de eigenheid van de deelnemende initiatiefnemers. Waar nodig doen we hiervoor beroep op externe partners. De voorbije jaren werden een aantal diensten opgericht: persoonlijke assistentie, zorghotel, zorgloket, vacaturedatabank, ...


Het Vlaams Welzijnsverbond

Het Vlaams Welzijnsverbond (VWV) verenigt als werkgeversorganisatie initiatieven in Vlaanderen en Brussel uit o.a.de bijzondere jeugdbijstand, ondersteuning van personen met een handicap, gezinsondersteuning, kinderopvang en vrijwilligerswerk.

Werken aan het welzijn van mensen is de kerndoelstelling. Winst maken, is niet de drijfveer.

Door deze initiatieven te verenigen en te verdedigen streeft het Vlaams Welzijnsverbond naar een hogere levenskwaliteit in onze samenleving. Hiervoor werken wij samen met de leden, partners en andere organisaties. Rozemarijn is een actief lid van het VWV.Vlaams Agentschap voor Personen met een handicap

Het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap (VAPH) wil de participatie, integratie en gelijkheid van kansen van personen met een handicap bevorderen in alle domeinen van het maatschappelijk leven. Het doel is dat zij de grootst mogelijke autonomie en levenskwaliteit bereiken.

Het VAPH subsidieert hiertoe diensten, voorzieningen en personen met een handicap op verschillende domeinen :

  • Diensten en voorzieningen

 Het VAPH subsidieert de diensten en voorzieningen die ondersteuning verlenen aan personen met een handicap bij middel van begeleiding of opvang.

  • Hulpmiddelen en aanpassingen

 Om zijn dagelijks leven beter te kunnen organiseren kan een persoon met een handicap tegemoetkomingen krijgen voor hulpmiddelen of aanpassingen aan zijn woning of wagen.

  • Persoonlijk assistentiebudget

  Personen met een handicap die liever thuis willen blijven wonen, kunnen een persoonlijke-assistentiebudget aanvragen. Met zo'n budget kunnen zij assistenten in dienst nemen.{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x